Startsidan

Scoutverksamhet

Tonår

Talludden

Edward Snowden avslöjade 2013 att den amerikanska institutionen NSA ägnade sig åt omfattande övervakning av både individer och internationella myndigheter. När sanningen kommer fram skapar det alltid konflikt. Vad hade hänt om NSA hade släppt all sin information fri för allmänheten? Det troligaste scenariot är nog att kaos hade uppstått.

När min flickvän gjorde slut med mig i tonåren var en av de mörkaste tankarna jag bar på att den personen som kände mig bäst inte ville vara med mig. Alltså blev slutsatsen att om alla i min närhet lärde känna mig lika bra skulle de inte längre vilja ha med mig att göra. Då var min tro mig till hjälp. Min övertygelse var att Gud visste precis allt om mig, mer än vad jag själv gjorde, och att han hade valt mig.

Till skillnad från NSA så är inte Gud ute efter att övervaka dig. Men han längtar efter att sanningen ska komma fram så att du inser att du inte behöver vara rädd för den. I vissa kyrkliga traditioner är bikten ett viktigt inslag, inte för att kontrollera utan för att frigöra. Säg sanningen till Gud så kommer du bli fri från brottningskampen med dig själv och inse att Gud bara vill dig väl.

Vi ses i Tallbackskyrkan.

Pastor Johannes

Åsbro Frikyrkoförsamling · Movägen 2 · 694 60 Åsbro · 0582-510 79